Tierra Savia, Elan, Vino Espumoso Ancestral, Sevilla, Spanje
Tierra Savia, Elan, Vino Espumoso Ancestral, Sevilla, Spanje
Beschrijving
Het project van Pedro en José draait nu op volle toeren. Wijnen gemaakt van zeer oude druivenrassen uit de bergachtige streek ten noorden van Sevilla. De streek heeft een zeer specifieke ondergrond van rode leisteen. Deze schuimwijn is een "PetNat" of "Pétillant Naturel", gemaakt van 50% Parrona en 50% Zamarilla, twee unieke druivenrassen. De wijn wordt gemaakt door de vergisting op te starten in inox citernes en dan, terwijl de vergisting volop bezig is, te bottelen. De rest van de omzetting heeft dus plaats in de fles zelf. Hierdoor is de parel opvallend zacht. Maar de gistcellen zitten nog in de fles. De wijn is m.a.w. een beetje troebel. Laat dit je echter niet afschrikken. Een parel van een wijn, helemaal natuurlijk gemaakt en zonder enige toevoeging, met veel karakter! Snel zijn is wel de boodschap. Er worden er niet veel van gemaakt.
Ruik en proef
fris, aromatisch, harmonieus, appel, kweepeer
Stijl
Inhoud
0.75
AOC
Vinho de Mesa
Wijnbouwer
Drink bij