Klassiek maak je een spaghetti Bolgonese met rundsgehakt, ui, wortel, selder, tomatenpuree en wijn. Maar, geen Italiaans gerecht dat zo Belgisch is als de Spaghetti Bolognese. Er bestaan dan ook heel wat eigenzinnige versies van deze pasta. Zowat elke hobbykok claimt de allerbeste spaghetti te maken.
Over het juiste recept voor spaghetti gaan we hier niet discussiëren
Daarnaast heb je altijd het zuurdere element van de tomaten. Deze pasta vraagt dan ook om een volle, maar toch fruitige rode wijn, van druiven zoals de Montepulciano, de Barbera, Dolcetto of Corvina. Twee prachtige voorbeelden van een perfecte wijn zijn de Arbino en de Vestigo, bij een hele stevige spaghetti met rundsvlees, van Nicolino van Venea Azienda Agricola. Maar, ook de Valpolicella Superiore van ILatium Morini zijn een aanrader.
Bekijk alle pasta-suggesties en ben je op zoek naar iets speciaals? Contacteer ons.