2024 l'Archetipo, Susumante, Brut, IGP Salento, Bio, Puglia, Italië

2024 l'Archetipo, Susumante, Brut, IGP Salento, Bio, Puglia, Italië

  • Gratis ophalen in de winkel
  • Gratis levering vanaf €175
  • Vanaf 12 flessen, 11+1 gratis
  • Levering binnen 5 werkdagen

Beschrijving

Een parel van een wijn, gemaakt van de zeldzame druivensoort Susumaniello, een verbastering van het lokale dialect voor "ezel": "Somarello". Een rosé Pet Nat, pétillant naturel uit Puglia. De druiven worden zacht geperst en vergisten spontaan met de schillen door toevoeging van een pied de cuve. Na 36 uur wordt de wijn van de schillen gehaald en gist nog 40 dagen verder bij lage temperatuur. Dit is natuurwijn van synergetische landbouw. Natuurlijk lekker.
Ruik en proef
fris, intens, zacht, bloemig, fruitig
Land
Regio
Inhoud
0.75
AOC
IGP Salento Frizzante
Druif
Wijnbouwer
Productfiche

Misschien is dit ook iets voor jou?

2024 Can Serra dels Exibis, Valentina d'Exibis, Blanco, DO Pla de Bages, Catalunya, Spanje
16 ,95
vanaf 12 flessen
18 ,49
2024 Weingut Kirchknopf, Weissburgunder, Alte Reben, DAC Leithaberg, Oostenrijk
12 ,55
vanaf 12 flessen
13 ,69
2024 Bodegas Javier Ruiz, Sauvignon Blanc, DO Rueda, Spanje
8 ,91
vanaf 12 flessen
9 ,72
2021 Weingut Gsellmann Andreas, Pannobile, Weissburgunder, Ried Goldberg, Weiss, Bio, Burgenland Oostenrijk
25 ,24
vanaf 12 flessen
27 ,53
2023 Château Guilhem, Viognier, IGP Pays d'Oc, Languedoc, Frankrijk
9 ,10
vanaf 12 flessen
9 ,93
2024 Poderi Cellario, E Rosso, 1 liter, Vino del Popolo, Piemonte, Italië
13 ,47
vanaf 12 flessen
14 ,69
2024 Weingut Pfirmann, Kalmit Riesling, Bio, Pfalz, Duitsland
19 ,00
vanaf 12 flessen
20 ,73
2023 Villa Exindrio, l'Estagnol, AOP Languedoc, Frankrijk
11 ,59
vanaf 12 flessen
12 ,64
2024 Azienda Agricola Frassinelli, Pinot Grigio, Bianco di Veneto, Italië
8 ,64
vanaf 12 flessen
9 ,43
2022 Montalbino, Trebbiano Toscano, Bio, IGT Toscana, Italië
13 ,77
vanaf 12 flessen
15 ,02

Wijnbouwer

l'Archetipo, Salento, Puglia

Puglia Italië
Larchetipo entrepotduvin wijngaard
Larchetipo entrepotduvin francescco dibenedetto

Francesco Valentino Dibenedetto

Francesco is agronoom van opleiding. Jarenlang was hij op zoek naar de beste landbouwmethode waarbij het eco-systeem het beste in balans was. Hij werkt volgens de principes van synergetische landbouw met zo weinig mogelijk interventie. Zowel in de wijngaarden als in de kelder. Volgens Francesco is dit de enige manier om geweldig boeiende wijnen te maken.

Meer over deze wijnbouwer

Ben je ouder dan 18 jaar?