Andreas maakt boeiende biodynamische wijnen in de Neusiedlersee wijnregio, vlakbij de Hongaarse grens. Biodynamie is voor hem 'a way of life'. De wijnen van Andreas hebben een heel eigen stijl.
Het wijndomein Gsellmann in Oostenrijk telt 19 ha. Sinds 2007 wordt er gewerkt volgens strikt ecologische principes en vanaf 2011 is de aanpak volledig biodynamisch. Andreas streeft er naar om een gezonde balans te vinden tussen geven en nemen. Zijn vader gaf hem 3 belangrijke tips: ga je eigen weg, doe dat met gelijkgezinden en behandel de natuur met zorg en respect. Hij kiest dus heel bewust voor duurzame wijnbouw, zorgvuldige zorg in de wijngaarden en oogsten met de hand. Andreas geniet elke dag van het boeiende bestaan als wijnmaker. Andreas: "In de winter ben je bezig met het snoeien van de wijngaarden, proeven in de kelder en bezoek je klanten. Vanaf de lente tot de herfst ben je elke dag buiten. De oogst is elk jaar opnieuw een geweldig slot van dit proces."
Wine is never boring!
De 19ha wijngaarden liggen in de Neusiedlersee wijnregio, aan de grens met Hongarije en het grote meer Neusiedl. De beste wijngaarden van het domein liggen vlakbij dit meer op een terroir met leem en kalk. De aangeplante druiven zijn oa Chardonnay, Scheurebe, Zweigelt, Blaufränkisch enz. Alle druiven worden er met de hand geplukt.
Dit zijn expressieve wijnen voor de wijnliefhebber die op ontdekkingstocht wil gaan. De wijnen van Andreas combineren perfect met een heerlijke salami, harde kazen en brood met goede boter.