Een familiaal domein waar wijn een levensstijl is. Je proeft de liefde voor hun prachtige streek. Een groot verschil met de massa aan fabriekscava’s. Warme zeewinden, een mild klimaat en een minerale, kalkrijke bodem met maritieme resten zorgt voor heerlijke cava's.
Montse Nicolas, de dochter van Jaume, is vandaag de general manager van het bedrijf. Maar voor haar is Grimau gelijk aan teamwerk. Wijnmakers Eloi en Jordi werken nauw samen met vader Jaume en Montse's broers. Iedereen deelt de droom van Jaume en is betrokken bij het project, zowel in de wijngaarden als in de kelder. In totaal heeft de familie 20 ha wijngaard rondom de kelder. De productie blijft beperkt tot 100.000 flessen per jaar.
Ik ben trots. Trots als ik hoor hoe de beste sommeliers over onze wijnen praten. Trots op wat wij hier samen maken.
De wijngaarden liggen in de omgeving van Villafranca del Penedès, het hart van de appellatie, 50 km ten zuiden van Barcelona in wijnstreek Catalonië. Al in de 6de eeuw voor Christus kon je hier wijngaarden vinden. De wijngaarden zijn omgeven door bergen en genieten van een grote invloed van de Middellandse Zee. Dit zorgt voor warme zeewinden, een mild klimaat en een minerale, kalkrijke bodem met maritieme resten. De wijngaarden zijn vooral aangeplant met Xarel-lo en een beetje Macabeo en Parellada.
Het zal je niet verbazen dat Xarel-lo ook in de wijnen de hoofdrol speelt.
De brut rijpt minimaal 12 maanden en de brut nature minstens 18 maanden. De rosé verdient extra aandacht. Hier gebruikt men Pinot Noir als basis en Garnacha voor de kleur. Een lekkere cava rosé is zeldzaam, maar dit is er écht een. Heerlijk! In Spanje is Grimau vooral te verkrijgen bij de top van de gastronomische restaurants. En nu dus ook in Vlaanderen.
Bekijk het assortiment hieronder en weet, vanaf 12 flessen geniet je van de 11+1 GRATIS prijs* en mixen mag.