Dit familiebedrijf maakt intense topwijnen, met heel veel concentratie en structuur, maar harmonieus in evenwicht. De streek staat bekend voor zijn continentaal mediterraan klimaat en een terroir van kalk, mergel, krijtsteen en rotsen. De wijngaarden liggen verdeeld in de allerbeste zones. De wijngaard in Rueda is ondertussen meer dan 100 jaar oud.
Maar pas in 1997 besloot de familie een eigen bedrijf op te richten. Met als doel topwijnen te maken. Francisco Javier Gallego, Nini voor de familie, is al sinds het prille begin de wijnmaker. Hij is geboren en getogen in het gebied. Nini heeft de leiding over de wijngaarden en de vinificatie. Er worden geen kunstmatige stoffen gebruikt in de wijngaarden. De wijngaard in Rueda is ondertussen meer dan 100 jaar oud.
De kelder ligt nabij Peñafiel, het belangrijkste wijndorp in deze wereldberoemde wijnregio met een eeuwenoude wijngeschiedenis.
De streek staat bekend voor zijn continentaal mediterraan klimaat en een terroir van kalk, mergel, krijtsteen en rotsen. De wijngaarden liggen verdeeld in de allerbeste zones. De Pesquera de Duero op 900 meter hoogte met vooral leisteen als ondergrond. De Padilla de Duero op 920 meter hoogte met vooral kalk in de ondergrond. En Peñafiel, de koelste zone van deze wijnregio, op 800 meter hoogte met vooral klei in de ondergrond. Deze typische terroirs geven aan de druiven heel wat karakter en structuur mee.
De familie maakt de allerbeste wijnen van 100% Tinto Fino, een lokale Tempranillo.
Een derde van de druivenstokken op dit domein zijn al meer dan 100 jaar oud. Francisco streeft naar een balans tussen een lage opbrengst van de oude wijnstokken en de jongere, hoger gelegen, wijngaarden. Het doel is intense kwaliteitswijnen maken, met heel veel concentratie en structuur, maar harmonieus in evenwicht.
Bekijk het assortiment hieronder en weet, vanaf 12 flessen geniet je van de 11+1 GRATIS prijs* en mixen mag.