Roberto streeft naar wijnen met een ziel; de combinatie van het druivenras, de omgeving, het klimaat en de vakkennis van de wijnbouwer. Roberto gebruikt typische druiven die zorgen voor een typisch geur- en smaakpallet. De bodem is mineraal, met veel graniet, en de seizoenen zijn regelmatig. Zachte en regelmatige winden houden de druiven gezond. Deze wijnen zijn het waard om te ontdekken. Je zal verrast zijn!
In 1996, wanneer hij nog op de middelbare school zat, kreeg Roberto de kans om bij Cantina Sociale di Caluso te werken. Hij leerde er de basis van het wijn maken. 1998 werd besteed aan het bezoeken van bekende wijnmakers in de streek rond Alba, en een studiereis van drie maanden naar de Barossa Valley in Australië. Als zoon van een chefkok van een bekend en prestigieus sterrenrestaurant in de streek, Gardenia di Caluso, heeft Roberto geleerd om te streven naar perfectie en op zoek te gaan naar de ziel van het product.
Met de hulp van zijn ouders bouwt Roberto zijn wijndomein zorgvuldig uit. Hij streeft naar wijnen met een ziel; de combinatie van het druivenras, de omgeving, het klimaat en de vakkennis van de wijnbouwer. Roberto zwemt vaak tegen de stroom in door niet alleen te werken met de bekendere variëteiten uit de regio, maar ook met de minder bekende. Hij laat zich adviseren door landbouwingenieur Nicola Argamante en oenoloog Eric Dogliotti. Roberto werkt hard in de wijngaarden. Hij respecteert de natuurlijke cyclus van de planten en de bodem en grijpt alleen in als dat nodig is. Hij laat de natuur zijn gang gaan. Innovatie is geen doel op zich, maar moet ten dienste staan van het land en de natuur.
Ik was als kind gefascineerd door het wijnproces. Witte druiven die je kon veranderen in wijn. Magisch!
De wijngaarden liggen in Caluso, op de hellingen van een morenen-heuvel, in het bekendste wijngebied van de Cavanese in Piemonte, Italië. De Morene is gevormd door het terugtrekken van oude gletsjers, die deze hoek van Piemonte eeuwen geleden bedekten. Deze regio is minder bekend dan de Langhe regio, maar moet zeker niet onderdoen in kwaliteit. Het ligt dichter bij de Alpen, waardoor het er koeler is dan in het zuiden van Piemonte. De bodem is mineraal, met veel graniet, en de seizoenen zijn regelmatig. Zachte en regelmatige winden houden de druiven gezond. Het landgoed bestaat uit 6,5 ha waarvan 4,5 ha beplant met de Erbaluce druif. De resterende 2,5 ha zijn beplant met Barbera, Nebbiolo en Merlot.
Roberto gebruikt typische druiven die zorgen voor een typisch geur- en smaakpallet. De Erbaluce gaat perfect samen met rauwe vis en zeevruchten. Deze wijnen zijn het waard om te ontdekken. Je zal verrast zijn!
Bekijk het assortiment hieronder en weet, vanaf 12 flessen geniet je van de 11+1 GRATIS prijs* en mixen mag.