Dit domein is gelegen in de meest zuidelijke regio in de Champagne, wat zorgt voor een meer mediterraan klimaat. Wijnbouwer Théodore maakt heerlijke gastronomische champagnes. Hij streeft naar een perfect evenwicht tussen de kwaliteit van de druiven, de rijkheid van de wijn en het plezier van ze te drinken. Duurzame wijnbouw is daarbij de basis.
In 2007 is hij, naast zijn vader, in het bedrijf gestapt. Zijn vader overleed onverwacht, tijdens de oogst in 2013. Sinds die dag runt Théodore samen met zijn zus Marie-Claire het wijndomein Lacroix -Triaulaire.
Théodore is bio-ingenieur, licentiaat wijnbouw en oenoloog. Voor hij zijn vader vervoegde op het familiedomein, heeft Théodore gewerkt op tal van wijndomeinen in Cahors, Australië en de Champagne. Deze rijke ervaring zorgde voor een bredere kijk op het wijnvak. Vaste gewoontes werden in vraag gesteld en nieuwe technieken deden hun intrede. Als wijnbouwer streeft hij, op basis van duurzame wijnbouw, naar harmonie tussen de kwaliteit van de druiven, de rijkdom van de wijn en het plezier van ze te drinken. Op dit domein wordt er gewerkt volgens de regels van de ecologische en duurzame landbouw.
Elke jaargang is vertrekken van nul, zonder recept, zonder zekerheid. Soms verontrustend, maar dat houdt me alert.
Lacroix-Triaulaire ligt in de regio Côte de Bar. Het is de meest zuidelijke regio in de Champagne wat zorgt voor een wat meer mediterraan klimaat. De bodem bestaat uit klei en kalk. De wijngaarden liggen op de hellingen van de rivieren Arce en Ource die een eind verderop uitmonden in de Seine.
Het terroir in de Côte de Bar zorgt voor rijke wijnen, met structuur en lengte in afdronk. De Champagnes van Lacroix-Triaulaire wordt grotendeels gemaakt van de Pinot Noir druif. Afhankelijk van de blend aangevuld met Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Blanc. De Champagnes van Théodore zijn gastronomische champagnes. Je geniet hier van een Champagne met karakter.