Op dit wijndomein maken ze fantastische Câteauneuf-du-Pape bio-wijnen boordevol fruit, waarin kracht en finesse, rijkdom en frisheid, mooi in balans zijn.
Het domein is sinds 1958 in handen van de familie. Sinds 2005 hebben Christophe en zijn zussen de leiding over het domein. Samen werken ze in perfecte symbiose en delen ze dezelfde visie en waarden. Kwaliteit en innovatie staan daarbij voorop. Er werd advies gevraagd aan de beroemde oenoloog en Châteauneuf-du-Pape kenner Philippe Cambie. De expressie van het terroir wordt gecombineerd met technisch meesterschap en er wordt gewerkt in harmonie met de natuur. Het domein is bio en HVE3 gecertifieerd, het hoogste niveau met bijzondere aandacht voor het behoud van de bio-diversiteit. Interventies in de wijngaarden worden beperkt tot het absolute minimum en de oogst gebeurt volledig met de hand. Zowel voor de Châteauneuf-du-Pape als de Côtes-du-Rhône wijnen. Een team van 60 plukkers staat, op het juiste moment, in voor een zorgvuldige selectie van de druiven in de wijngaard. In de kelder worden de druiven een tweede keer gesorteerd om een optimale kwaliteit te garanderen.
Dit zijn Châteauneuf-du-Pape wijnen, nieuwe generatie.
De 13,5 ha wijngaarden strekken zich uit over 6 gerenommeerde terroirs in het zuiden van de appellatie: les Coulets, la Combe, Pied Redon, le Boucou, les Relagnes en Palestor. De wijngaarden zijn aangeplant met Grenache en Syrah, Mourvèdre, Muscardin, Grenache Blanc en Roussanne en worden niet gewied of behandeld. De bodem is rood en rijk aan kiezels en kalksteen.
Van wijngaard tot kelder wordt alles in het werk gesteld om de puurheid en frisheid van het fruit te bewaren. Op advies van oenoloog Philippe Cambie is de vinficatie aangepast aan de specifieke kenmerken van elke druivensoort en wordt er gewerkt met houten barriques, 225 liter, grote foudres en demi-muids, vaten van 660 liter, voor de Syrah. Het resultaat zijn pure wijnen ‘nieuwe generatie’ met een prachtige balans tussen kracht en elegantie.