Sancerre en Pouilly Fumé, twee terroirs die zo dicht bij elkaar liggen, elk op hun oever van de Loire, Frankrijk, en toch zo verschillend zijn. De wijnen van Eric Louis zijn typisch voor de streek, met toch een zeer eigen stijl.
De grootvader en vader van Eric bouwden het domein verder uit en legden een stevige basis. Vandaag zijn de 18ha wijngaarden in handen van Eric. Hij streeft naar kwaliteit met de modernste technieken, maar met een groot respect voor traditie. Het moment van oogst is voor hem zoals een geboorte. Al het werk in de wijngaarden voor de oogst staat in functie van dit geweldige moment. De wijngaarden worden met grote liefde geobserveerd en verzorgd. Het domein werkt volgens de principes van de 'lutte raisonnée'.
De wijngaarden van Eric liggen op een hoog plateau, nabij Thauvenay, ten zuidwesten van Sancerre.
Elke wijngaard heeft zijn eigen terroir. Er is de typische kalksteen maar ook silex of vuursteen. Dit zorgt voor een rijkdom aan aroma's en smaken in de wijnen van Celliers de la Pauline. Eric houdt rekening met de invloed van de maan en enkel wanneer er een probleem dreigt, worden de wijngaarden beschermd met biologische middelen.
Wijn is een passie, een kunst en een traditie. De geboorte van elke jaargang vervult me met trots en kracht.
De druiven worden met de hand geoogst en enkel de perfect rijpe druiven worden zeer voorzichtig geperst. De vinificatie gebeurt in een inox tank. De witte wijnen rijpen tot en met februari "sur lie". Enkel de rode Sancerre krijgt nog een extra rijping op Franse eikenhouten vaten. Dat geeft deze wijn een absolute meerwaarde.
Bekijk het assortiment hieronder en weet, vanaf 12 flessen geniet je van de 11+1 GRATIS prijs* en mixen mag.