De 27ha wijngaarden van dit domein liggen vlakbij het Bassin de Thau. Dit is het grootste meer van de Languedoc, Frankrijk, naast de Middellandse Zee. Hier heerst een microklimaat, waarbij we de verkoelende invloed van de zeewind voelen, ruiken en proeven. De jonge wijnmaakster Anaïs vinifieert speelse, zuivere en verrassende wijnen.
Wanneer Yves bij de geboorte van zijn dochter de naam Zazou wilde opgeven bij de dienst bevolking, kreeg hij te horen dat ze deze naam echt niet konden aanvaarden. Ter plekke besloot hij dan maar om haar de naam Anaïs te geven. Maar voor familie en vrienden zal het altijd Zazou blijven. Yves staat in voor de zorg voor de wijngaarden, in de kelder is Anaïs de baas. En ze doet dat met verve en een heel eigen stijl.
De 27ha wijngaarden van dit domein liggen net ten noorden van het Bassin de Thau, temidden van de natuur. Dit is het grootste meer van de Languedoc, naast de Middellandse zee. Hier heerst een microklimaat, waar we de verkoelende invloed van de zeewind voelen en ruiken. Na een grondige studie van het terroir koos Anaïs resoluut voor Chardonnay, Sauvignon, Viognier, Muscat à petits grains, Roussanne en Picpoul als witte druivensoorten en Syrah, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon als rode.
Onder leiding van Anaïs worden de verschillende druivensoorten omgezet in speelse, zuivere, verrassende en soms atypische wijnen voor de regio.
Yves oogst de druiven voor de Picpoul de Pinet wijnen in twee keer. De eerste keer wordt er, bij optimale rijpheid, 85% van de druiven geoogst. De rest oogst hij 14 dagen later. Deze cuvée laat Anaïs sur lie rijpen. Daarna worden de twee cuveés geblend tot een harmonieus geheel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar Picpoul de Pinet anders is dan alle andere. Aromatischer dan de meeste picpouls uit de streek. En ook de meer complexe Les Zazous Blanc, gemaakt van Picpoul en Roussanne, en Les Zazous Rouge van 100% Pinot dragen duidelijk haar handtekening. Beiden zijn aromabommen met een lange afdronk, maar met de nodige elegantie, net zoals Anaïs. Nog steeds de perfecte begeleiders van de verse schaal- en schelpdieren typisch voor de streek, maar zeker ook geschikt bij stevigere visgerechten. Proef zeker ook haar andere wijnen. Zeer verrassend, zowel qua stijl als smaak.