De jonge wijnmaker Arnaud Lavantureux streeft er naar om intense en complexe Chablis wijnen te maken. Het domein in wijnregio Bourgogne telt in totaal 19 ha wijngaard, verdeeld over verschillende percelen, in de verschillende aoc van de Chablis. De bodem staat bekend om zijn rijkdom aan kalk en leisteen wat zorgt voor heel wat mineraliteit. De druif in de Chablis is altijd de Chardonnay.
Sinds enkele jaren zijn beide zoons de trotse opvolgers van Roland. Arnaud werkt in de wijngaard en de kelder en David zorgt voor de administratie en de commercialisering. Een perfect team.
De broers willen zich niet laten beperken door een label. Maar, zowel in de wijngaard als in de kelder werken ze met gezond verstand. Er worden geen pesticiden gebruikt in de wijngaard en de opbrengsten worden bewust laag gehouden. In de kelder respecteert men de invloed van het terroir. De wijnen worden, naargelang de cuvée, vergist in inox vaten of in oude eikenhouden vaten.
De kelder ligt in het dorpje Lignorelles, net ten noordwesten van de gekendere dorp Chablis. Het is de meeste noordelijk gelegen streek van de Bourgogne. De bodem staat bekend om zijn rijkdom aan kalk en leisteen, wat zorgt voor heel wat mineraliteit. De druif in de Chablis is altijd de Chardonnay.
Arnaud streeft er naar om intense en complexe wijnen te maken.
Een glas Chablis is heerlijk als aperitief, bij kreeft en fijne visgerechten.
Eén van de eerste eigen cuvée’s van Arnaud is de ‘Vau Prin’, gemaakt van oude wijnstokken van hetzelfde unieke perceel. Heerlijk, intens en complex, lekker bij een stevige visbereiding.
Deze wijnen zijn slechts beperkt verkrijgbaar. Snel zijn en een beetje voorraad inslaan is dus de boodschap.