Josep Grau montsant entrepot du vin Josep Grau wijnbouwer entrepot du vin

Josep Grau, Marça, Montsant

Josep Grau

Na een carrière in de banksector besliste Josep in 2003 om het roer helemaal om te gooien en zijn eigen wijn te maken. Hij kocht een prachtige wijnkelder op de heuvels in Marça, Spanje, omringt door wijngaarden. Josep Grau maakt al meer dan 15 jaar indrukwekkende eerlijke en pure wijnen, helemaal volgens zijn persoonlijke stijl. Geliefd bij de wijn critici.

Wijnregio spanje monsant entrepot du vin
Entrepot du vin josep grau winemaker

Na een carrière in de banksector besliste Josep in 2003 om het roer helemaal om te gooien en zijn eigen wijn te maken.

Hij liet zijn stressvolle baan voor wat het was en kocht 1ha wijngaard in Capçanes, beplant met Grenache wijnstokken. In zijn garage maakte hij dat eerste jaar 300 flesjes wijn. Die eerste kleine oogst was een succes en smaakte naar meer. Hij kocht een prachtige wijnkelder op de heuvels in Marça omringt door wijngaarden. Josep Grau maakt indrukwekkende eerlijke wijnen, helemaal volgens zijn persoonlijke stijl. Hij gaat daarbij zeer nauwgezet ecologisch te werk. Wijngaard per wijngaard wordt manueel geoogst, de natuurlijke sulfieten tijdens de vinifcatie worden nauwgezet gevolgd. Puur en Eerlijk, met een groot respect voor de natuur.

Ik houd er van om in contact te staan met de natuur. Elke oogst heeft zijn eigen uitdagingen en karakter.
Josep Grau

De wijnregio Monsant

Montsant is gelegen in de provincie Priorat op slechts anderhalf uur rijden van Barcelona, in Catalonië. De 36 hectare wijngaarden liggen verspreid rondom de wijnkelder over de dorpen Marçà, Capçanes en Falset. Het terroir is zeer divers (graniet, klei, krijt, stenen ...) en arm aan organische stoffen. Dit stimuleert de traditionele druivensoorten zoals Garnatxa Negra, Garnatxa Blanca en Samsó om goed te presteren.

Entrepot du vin josep grau wijngaard

De wijn

De wijnen van Josep Grau zijn uniek en groots. Hij streeft er naar om het terroir te weerspiegelen, het karakter van de wijnoogst en zijn eigen persoonlijkheid. Hij kiest voor fruit en frisheid, met een beperkte impact van eikenhout. Josep werkt met inheems gist en de fermentatie gebeurt in cementen tanks waarna de wijnen verder rijpen in foudres van 2000 liter uit Oostenrijkse eik, gemaakt door de allerbeste tonnelier. Dit zorgt voor neutralere eiken aroma’s.

Josep Grau maoz entrepot du vin 5

Ben je ouder dan 18 jaar?