Dit prachtige domein is gelegen in Montalcino, de thuisbasis voor de DOCG Brunello di Montalcino. Het is Alberto's doel om de beste Sangiovese wijn te maken van de regio en dat doet hij met verve. De wijnen zijn elegant en rijk met heel wat body. Heerlijk!
Alberto Passeri is al 22 jaar de wijnmaker van het domein. Hij studeerde af in landbouw en oenologie en maakte zijn thesis over Brunello di Montalcino. Dat was ook het moment dat hij verliefd werd op de regio. Brunello wijnen zijn steeds gemaakt van 100% Sangiove. Alberto’s doel is om de beste Sangiovese wijn te maken van de DOCG Montalcino di Brunello. Hij combineert daarvoor vakkundig de druiven uit de verschillende wijngaarden van La Gerla. Elke wijngaard heeft zijn eigen unieke ligging in de Montalcino regio. Alberto werkt volgens de principes van de ecologische landbouw. Een evenwichtige balans tussen mens en natuur is daarbij cruciaal.
Montalcino is een bekend wijnstadje gelegen op een berg in wijnregio Toscane, 120 km ten zuiden van Florence. Het gebied bestaat uit verschillende bodemstructuren en vier belangrijke regio’s die garant staan voor totaal verschillende Brunello wijnen. In het noordoosten zorgt de klei in de bodem voor wijnen vol parfum maar met zachte tannines. In het zuidoosten zit de bodem vol stenen waardoor de wijnen meer body en stevige tannines hebben. In het zuidwesten zorgt kalksteen voor fruitigheid en in het bosrijke noordwesten met zijn zanderige bodem is de kruidigheid kenmerkend. De Sangiovese wijngaarden van La Gerla bevinden zich in het noord- en zuidoosten van Montalcino.
De druiven worden manueel geoogst en zorgvuldig gesorteerd. Een blend van de beste druiven uit de wijngaarden La Gerla zorgt voor de perfecte balans tussen elegantie, parfum en body. De wijnen zijn elegant met een aangename zuurtegraad en voldoende tannines om lang te bewaren.