Lagar de besada meano pontevedra rias biaxas entrepot du vin 3 Lagar de besada maria david 1200x1200

Lagar de Besada, Meaño Pontevedra, Rias Baixas

Maria Sineiro Fontenla

De DO Rias Baixas is een wijnstreek in Galicië die al enige jaren bekend staat als een van de beste wijnbouwgebieden voor Spaanse witte wijn. Een belangrijke reden hiervoor is de ligging nabij de Atlantische Oceaan, de vochtige zeelucht en het koele klimaat. Lagar de Besada is gespecialiseerd in het verbouwen en vinifiëren van de Albariño druif. De stijl van hun wijnen is steeds zuiver en droog, met een matig alcoholpercentage en levendige zuren.

Wijnregio spanje rias baixas entrepot du vin
Lagar de besada meano pontevedra rias biaxas entrepot du vin 4

David en Maria zijn een wijnbouwpaar met passie en creativiteit.

Maria studeerde oenologie in Madrid en volgde daarna een extra master Wijnbouw en Oenologie in Frankrijk. Na verschillende stages bij andere wijndomeinen nam ze het domein van haar ouders over. Haar man David stamt ook uit een wijnbouwersfamilie, heeft een opleiding oenologie gehad en is een vurig promotor van de lokale druivenrassen. Maria vinifieert de wijnen, David zorgt voor de verkoop en promotie.

De DO Rias Baixas is een wijnstreek die al enige jaren bekend staat als een van de beste wijnbouwgebieden voor Spaanse witte wijn.

De wijnregio Rias Baixas

Een belangrijke reden hiervoor is de ligging nabij de Atlantische Oceaan, de vochtige zeelucht en het koele klimaat. Lagar de Besada is vooral gespecialiseerd in het verbouwen van de Albariño druif. De 80 verschillende wijngaarden, het kleinste 200 m2 en het grootste 4000 m2, liggen in de smalle vallei del Salnès, op hellingen en heuvels met een bodem van graniet en zandsteen.

ES Meano
De wijnen, gemaakt door Maria, zijn een toonbeeld van complexiteit en elegantie.

De wijn

Ze worden gevinifieerd in inox vaten en krijgen een rijping van enkele maanden tot een jaar sur lie. De stijl van hun wijnen is steeds zuiver en droog, met een matig alcoholpercentage en levendige zuren. Hun topcuvée, de Añada de Baladiña rijpt eerst 24 maanden op zijn bezinksel, gevolgd door maar liefst 10 jaar rijping in roestvrij staal. Hierdoor krijg je intense aroma's van asperges en een toets gerookt. Deze wijn is zeer complex, met behoud van zijn mineraliteit en zuurgraad.

De cuvée Baladiña is een intense witte wijn met toetsen van amandelen en ook kruidige aroma's. Ongelooflijke structuur, prachtig geabsorbeerde zuurgraad en smaak, met een lange, karakteristieke afdronk.

De Lagar de Besada is zeer fris en kruidig, met aroma’s van verse groene kruiden zoals tijm en rozemarijn, en een vleugje limoen. Heel frisse afdronk.

Ben je ouder dan 18 jaar?