Er waren eens 2 restauranthouders met een grote liefde voor eten en wijn die droomden van een eigen wijndomein... Luigi en Antonella maken vandaag heerlijke zuivere biodynamische wijnen in Toscane, vlakbij de Brunello di Montalcino appellatie.
De liefde voor de landbouw, de natuur en de cyclus van de seizoenen, zat hen in het bloed. Daarbij kwam de liefde voor lekker eten met pure ingrediënten en heerlijke wijnen. Twintig jaar hebben ze gezocht naar het perfecte domein. Hun jarenlange ervaring als restauranthouder is vandaag nog steeds zeer belangrijk. Ze weten perfect wat foodlovers graag drinken. Luigi is autodidact. Hij leest, bestudeert en analyseert met als doel de perfectie te bereiken. Op het domein wordt er gewerkt volgens de biodynamische principes.
Winemaking for us is the art of transforming the beauty of nature and its continuing cycle into something that can provoke emotions.
Le Verzure is een uitzonderlijke plek. Het ligt vlakbij een groot woud en de Ombrone Rivier, aan de rand van de DOCG Brunello di Montalcino. Het is ecologisch één van de zuiverste plekken in Italië. Het domein heeft 4 ha aangeplant met Sangiovese en 1,5 ha met de witte Trebbiano en Malvasia druivenrassen. Het werk in de wijngaarden gebeurt met het grootste respect voor de wijnrank en de druiven.
De kleine kelder is perfect georganiseerd met grote vinficatie vaten en amphoren. De wijnen zijn puur, rijk en bijzonder verrassend voor Sangiovese wijnen.