Op dit prachtige oud Catalaanse wijndomein in wijnregio Languedoc maakt Serge terroirwijnen met een sterke identiteit. Elegante wijnen met veel frisheid en fruit waarin ook de typische parfums uit de regio te ontdekken zijn.
Samen hebben ze 10 jaar keihard gewerkt om het domein, de wijngaarden en de boerderij in hun oude glorie te herstellen. Het domein telt 20 ha wijnstokken, waarvan er vandaag 12,5 in productie zijn. De wijnen weerspiegelen de waarden van Serge: authenticiteit, zin voor kwaliteit en een grote liefde voor het land en haar geschiedenis. Marie-Pierre bracht in dit verhaal haar gevoel voor creativiteit en gastvrijheid mee. Serge heeft een groot respect voor de natuur en kiest resoluut voor bio. Er wordt zoveel mogelijk manueel gewerkt. De druiven ondergaan een strenge selectie. Enkel de beste druiven worden gebruikt. Door dit streven naar kwaliteit slaagt Serge er in om terroirwijnen te maken met een sterke identiteit.
Le Temps est le Maître du Jeu.
Mas Baux ligt op een boogscheut van de Middellandse Zee, temidden van een groot plateau tussen Perpignan en Canet-en-Roussillon. De bodem bestaat uit de typische ‘galets’, de grote ronde kiezels, en is begroeid met kreupelhout en kruiden. In de verte zie je de Pyreneeën met de berg Canigou. De vele maritieme winden, de warme temperaturen met heel veel zonuren en de zeer beperkte neerslag zorgen er voor dat de wijnstokken hard moeten werken. Dit zorgt voor intensiteit. In de diepere laag van de bodem, onder de ‘galets’, zit een kleibasis wat dan weer de frisheid van de wijnen ten goede komt. In de wijngaarden vind je Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon en Muscat à Petit Grains.
Onze zin voor kwaliteit en onze gedeelde passie komen hier samen.
Serge Baux produceert witte, rode en rosé wijnen. In alle wijnen wil hij het terroir tot zijn recht laten komen. Elke jaargang is anders. Het ganse jaar wordt er handmatig, regelmatig en minutieus gewerkt, van het onderhouden van de wijngaard tot en met de oogst. Met als doel elegante wijnen te maken die een geslaagde symbiose zijn tussen de jaargang, het terroir en de vakkennis van de wijnmaker. Dit zijn wijnen die ver af staan van de gestandaardiseerde producten. Bruno vertelt je meer over de wijnen.