Santa Rosa is een spectaculair landgoed met een achttiende-eeuws koloniaal landhuis, gunstig gelegen wijngaarden, olijfgaarden en met de perfecte omstandigheden om een 100% biologisch product te verbouwen. Carlos maakt hartige wijnen met kracht en expressie.
Hij zocht en vond oude en nieuwe wijngaarden in de buurt van zijn ouderlijk huis. In 1994 kocht hij, met meer enthousiasme dan mogelijkheden, Santa Rosa, een spectaculair landgoed met een achttiende-eeuws koloniaal landhuis.
Zoon Carlos begon eerst met een ingenieursstudie in telecom maar switchte al snel naar landbouw. Maar het is pas tijdens zijn thesis jaren dat hij de schoonheid van wijn ontdekte. Ondanks het feit dat hij opgegroeide op dit prachtige wijndomein. Hij studeerde oenologie in Jerez, Portugal en werkte op verschillende wijndomeinen in Jerez, Amerika, en Chili om uiteindelijk zijn eigen project te starten op het wijndomein van zijn vader: Mata Mangos. Dit wijnproject steunt op een zeer kwalitatieve bio-wijnbouw en vinificatie met zo weinig mogelijk interventie.
Het is fantastisch hoe de wijnwereld boeiende mensen verbindt.
De wijngaarden in de D.O. Almansa in wijngebied La Mancha, liggen op een hoogte tussen de 700 m en 1100 m op leem- en kalkrijk plateaus. Het klimaat is warm en droog, met zeer hete zomers en koude lange winters. De stad Almansa is gesticht door de Romeinen. Zeker sinds de 16de eeuw wordt er al aan wijnbouw gedaan. Het continentale klimaat wordt licht getemperd door de hoogte en de nabijheid van de Middellandse Zee.
Carlos maakt nu voornamelijk rode wijnen van Monastrell en Garnacha Tintorera. Hartige wijnen met kracht en expressie. De 60 jaar oude wijnstokken, gesnoeid als bush vine, vormen het hart van de onderneming en zorgen voor een perfecte uitdrukking van de symbiose tussen bodem en druif.