Dit zijn twee broers met een duidelijke visie: 'een wijngaard waar het eco-systeem in evenwicht is, is de beste garantie op evenwichtige wijnen'. Samen maken ze aangenaam volle wijnen van vooral Chardonnay, die toch mineraal en fris zijn.
In het midden van de 20e eeuw heeft de familie Pacaud in dit dorpje wortel geschoten. Julien en Sebastien werden van kleins af aan ondergedompeld in de wereld van de wijnbouw. In 2012 namen ze het domein over. Dankzij hun vader Guy hebben ze een duidelijke visie: "een wijngaard waar het eco-systeem in evenwicht is, is de beste garantie op evenwichtige wijnen".
Als bio-ingenieur is het voor Julien onmogelijk om een wijn te maken zonder de omgeving waar de wijn is geboren door en door te kennen . En ook het werk in de kelder gebeurt met de grootste zorg, zodat het terroir in elke wijn tot zijn recht komt. Dit domein heeft het bio-label.
De wijngaarden strekken zich uit over 13 hectare, gelegen tussen Mâconnais en Beaujolais. Elke wijngaard heeft zicht op het dorp Chasselas en krijgt specifieke aandacht. De broers maken Pouilly-Fuissé, waaronder een 1er Cru, Pouilly-Loché, Saint-Véran, Bourgogne Blanc, Beaujolais Blanc van Chardonnay en een Saint-Amour.
Het is allemaal een kwestie van evenwicht.
In de kelder wordt er zo weinig mogelijk ingegrepen. De natuur moet zijn gang gaan. Na een directe persing voor de witte wijnen, en een semi-koolzuurgisting voor de rode wijnen, rijpen de wijnen in roestvrijstalen vaten of in eikenhouten vaten. Daarna krijgt elke jaargang de tijd om rustig verder te ontwikkelen. Dit zijn volle wijnen, met structuur, die toch mineraal en fris zijn.