Simone en zijn jongere broer Leonardo komen oorspronkelijk uit het noorden van Italië. Maar Simone verliet, samen met zijn vrouw, het ouderlijke domein om zijn geluk in Montepulciano te beproeven. Hij vond een prachtig wijndomein op een heuvel, tussen de wijngaarden. Leonardo volgde al snel zijn broer. De twee broers hebben een enorm respect voor de natuur, de wijnstok en de wijn. Het zoeken naar evenwicht tussen mens en natuur is voor hen basis.
Leonardo ging met hem mee. Hij vond een oud prachtig wijndomein op een heuvel in Toscane. Beide broers werken in de wijngaard, daarnaast werkt Leonardo in de kelder en is Simone verantwoordelijk voor de verkoop en promotie.
Simone en Leonardo zien de wijngaarden als een zeer belangrijk maar fragiel punt in het complexe universum dat de aarde is. Het zoeken naar evenwicht tussen mens en natuur is voor hen essentieel. De wijnstokken worden beschouwd als levende wezens. Dit ecologisch bewustzijn zet beide broers ertoe aan om om bij elke stap stil te staan bij de gevolgen voor moeder aarde. Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt. Het zal je dan ook niet verbazen dat hun wijnen een toonbeeld zijn van zuiverheid en complexiteit.
Door de jaren heen hebben we geleerd dat een wijngaard die in balans is, waar er bloemen zijn en dieren een bezoekje brengen, beter reageert op onverwachte klimatologische omstandigheden.
Het domein ligt in de DOCG Vino Nobile di Montepulciano. De wijngaarden liggen rondom de wijnkelder, op de top van een heuvel. In totaal bezitten ze 6 hectare beplant met Sangiovese. Alle druiven worden perceel per perceel en met de hand geoogst. In kleine manden worden ze naar de kelder gebracht om er omgezet te worden tot een prachtig eindresultaat.
De productie is beperkt, afhankelijk van de kwaliteit van het jaar worden er 15 tot 20.000 flessen gemaakt.
De vergisting laat men op een natuurlijke manier plaatsvinden, zonder toevoeging van gekweekte gisten. De rijping, zowel in grote, oude eikenhouten vaten als in kleine barriques, wordt op de voet gevolgd.
Werkelijk alles willen beide broers tot in de perfectie uitvoeren. Je proeft dit in hun wijnen. Open ze steeds een tijdje op voorhand, of karaffeer ze zeker. Zowel hun Rosso als hun Vino Nobile en Riserva zijn steeds 100% Sangiovese, een uitzondering in de streek, waar men meestal gaat blenden.
Wijn leeft. Elke jaargang is een spiegel van het afgelopen seizoen.