Gian Paolo en Marcello zijn schoonbroers die, een beetje gek zijn, en heerlijke Lambrusco wijnen maken. Deze kleine podere, of wijndomein, ligt net ten noorden van Modena, Italië. Hun passie voor de natuur en voor goede, gezonde wijn merk je direct in het glas. De wijngaarden worden tot in de puntjes verzorgd. Manuele oogst en strenge selectie zijn voor hen een evidentie.
Een eerste wijngaard werd aangeplant en een paar jaar later maakten ze hun eerste wijn: de Lambrusco Albone. Hun passie voor de natuur en het respect voor het terroir, vertalen zich in goede, en ja gezondere, wijn. De wijngaarden worden tot in de puntjes verzorgd. Manuele oogst en strenge selectie van de druiven zijn een evidentie. Ook in de kelder werken ze op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dit doen ze niet uit commerciële overwegingen of omdat het trendy is, het is doodgewoon wie zij zijn.
Het domein ligt ten noorden van Modena, in het hartje van de DOC Lambruso di Sorbara.
De wijngaarden liggen aan de oevers van de rivieren Secchia en Panaro, in wijnstreek Emilia Romagna. De bodem bestaat uit los zand. In deze streek wordt er al eeuwen aan wijnbouw gedaan en de Lambrusco druif is een van de oudste soorten.
Onze wijnen zijn een zeer persoonlijke vertaling van het land dat wij mogen bewerken.
De Lambrusco die Gian Paolo en Marcello maken is niet te vergelijken met goedkope, zoete, industrieel gemaakte, Lambrusco. De autochtone druivenrassen, soms gecombineerd met een internationale variant, en hun vakkennis, zorgen voor smakelijke wijnen met frisse primaire aroma’s. De zeer donkergekleurde Lambrusco, Vino Frizzante Secco, zal je aangenaam verrassen: subtiel, fris en speels, met héél veel smaak.
Probeer ook de andere parels, volledig droog en niet gefilterd, waardoor een licht bezinksel aanwezig is. De enige stille rode wijn maakt men van een heel oude druivensoort, de Malbo Gentile. Volgens Gian Paolo zijn zij de enigen die van deze druivensoort een monocepagewijn maken.