Op dit prachtige domein in Umbrië worden wijnen gemaakt zoals Peter ze zelf graag drinkt.
Op dit prachtige domein worden wijnen gemaakt zoals Peter ze zelf graag drinkt. Om dit te verwezenlijken doet hij werkelijk alles. De wijnstok verzorgt hij tot in de puntjes. De oogst gebeurt natuurlijk manueel en is van onberispelijke kwaliteit wanneer de druiven in de kelder komen. Selectie, selectie en nog eens selectie.
De druiven worden niet gekneusd, enkel ontritst. De vergisting heeft plaats op natuurlijke wijze, evenals de malolactische gisting, dankzij de temperatuur in de kelder. De rijping gebeurt in grote eikenhouten vaten.
De prachtige kelder is eigenlijk te groot voor het beperkt aandeel aan wijn dat hij jaarlijks produceert. In 2010 produceerde hij ongeveer 10.000 flessen, in 2011 waren dat 17.800 flessen. Maar als de oogst niet goed genoeg is, maakt hij geen wijn.
Het was mijn droom om dit terroir en zijn wijnen met oude roots op een nieuwe manier tot leven te brengen.
Met deze wijnen kun je de meest kritische tongen plezieren.
Kracht, elegantie, finesse, en complexiteit. Werkelijk alles hebben deze wijnen om tot de top van Italië te behoren. Ook de beroemde wijngids Gambero Rosso kon niet er niet omheen; Peters eerste oogstjaar 2008, werd onmiddellijk beloond met 3 bicchieri. En ook de volgende oogstjaren kregen opnieuw 3 bekers. De Arnéto is heerlijk bij voorgerechten met tomaat, hartige visbereidingen, wit vlees of kaas. De Collenottolo is ideaal bij rood vlees, stevige pasta of lasagna en oude kazen. Maar, ook de Pomontino en de Sperella zijn meer dan de moeite waard om te ontdekken.
Kijk hieronder voor de Wijnen van Peter.