Dit is de droom van 2 jeugdvrienden. Een wijndomein met een groot respect voor natuur en traditie, temidden van het beschermde natuurgebied van het Sierra Morena gebergte. Oude variëteiten, oogsten met de hand en vinificatie volgens eeuwenoude methodes.
Ze vertrokken om te gaan studeren en werken, maar keerden na een tijdje terug naar hun geboortestreek om hun gezamenlijke droom te realiseren. Een tiental jaar geleden begonnen ze hun eerste wijngaard aan te planten en zag Tierra Savia het licht. Door de jaren heen kochten ze nieuwe en oude wijngaarden gelegen in het eeuwenoude en waardevolle natuurgebied van het Sierra Morena gebergte, Andalusië. Al doende ontdekten ze de rijke wijngeschiedenis van de streek, de bijzonder waarde van de oude autochtone druivenrassen en het unieke terroir. Ze kozen dan ook resoluut om verder te bouwen op de lokale wijntraditie. Alles gebeurt met de hand en met een groot respect voor de oude vinificatie-methodes. Het domein is bio gecertifieerd.
Wij maken wijnen met hand en hart.
De bodega ligt in Cazalla de la Sierra. Een dorpje genesteld in het hart van het Sierra Morena natuurpark. De wijngaarden liggen op de heuvels rondom op een hoogte tussen de 600 tot 900 meter, tussen kurk- en eikenbomen. De bodem bestaat uit rode leisteen. De wijngaarden worden met de hand bewerkt volgens de ‘dry farming’ methode. Deze aanpak is erop gericht om al het regenwater optimaal in de bodem te laten infiltreren. Noodzakelijk in deze warme en droge regio. De aangeplante druivenrassen zijn o.a. Tempranillo del Sur, Garnacha en Viognier.
Levende wijnen. Wijnen met een ziel. Unieke wijnen.
De wijnen worden gevinifieerd volgens eeuwenoude methodes. José en Pedro maken gebruik van inox, oude houten vaten of, de absolute favoriet, honderd jaar oude klei amphora. Elke wijn heeft persoonlijkheid. Complex en toch fijn. De rode leisteen zorgt voor de nodige mineraliteit.