Domaine Elisabeth is al sinds 1767 in handen van de familie Arrivé. Al meer dan 250 jaar maken zij traditioneel fantastische Cognac en Pineau des Charentes! Ze doen dat met veel respect voor de natuur. Domaine Elisabeth heeft al meer dan 25 jaar het bio-label.
Dit is voor de familie een essentieel onderdeel in de kwaliteit die ze nastreven. Domaine Elisabeth, waar de Cognac en Pineau des Charentes gemaakt worden, is sinds 1767 in handen van de familie en dus zeer oud familiebezit. Het doorgeven van opgebouwde kennis en tradities is voor de familie zeer belangrijk. Daarnaast begint het verhaal van een goede wijn, cognac of pineau ook bij een gezonde wijngaard. Sinds 1997 heeft het domein dan ook het bio-label.
De Charente-Maritime geniet van een mild zeeklimaat met heel wat zon-uren. In de wijngaarden zijn er verschillende bodemsoorten: klei-kalksteen, silico-klei en kalksteen. Ze zijn beplant met Chardonnay, Sauvignon, Ugni Blanc, Colombard, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Van november tot maart worden de twee Charentais-ketels, Geimdor en Chalvignac, handmatig bediend. In deze majestueuze koperen ketels begint de creatie van de Cognacs. Op een laag vuur worden de beste wijnen, gemaakt van de witte druivensoorten Ugni Blanc, Colombard, Folle Blanche en Montils, tweemaal gedistilleerd. Dit proces zorgt er voor dat de parfums en smaken van de eaux-de-vie geconcentreerd, rond en soepel zijn. Deze Cognac is ook de basis voor de heerlijke Pineau de Charentes.