Een klein familiedomein van 13 ha in Oostenrijk waar ze pure wijnen maken met veel mineraliteit, diepgang en structuur. De streek rond Kamptal heeft een uniek klimaat, typisch voor de vallei tussen Langenlois en Mittelberg. Hete dagen in de zomer met koele nachten en lange zonnige periodes in de herfst. Zoon Michael is de wijnmaker.
Michael Gruber nam het familiedomein over van zijn vader Ludwig. Hij brengt zijn dagen door in de kelder en de wijngaarden. Op het moment dat de druiven perfect rijp zijn worden ze pas geplukt. Dat moment wordt beslist met een wandeling door de wijngaarden. In de wijngaarden wordt er gewerkt volgens strikte ecologische principes en de druiven worden manueel geoogst.
Je kunt heel veel medailles winnen maar het allermooiste is als je ouders zeggen: 'Goed gedaan'.
Het terroir bestaat uit 3 verschillende ondergronden: urgestein, fijn löss en klei. Het heeft een zeldzaam klimaat dat typisch is voor de 200 tot 450 meters hoge vallei tussen Langenlois en Mittelberg, hete dagen in de zomer met koele nachten en lange zonnige periodes in de herfst. Deze contrasten geven de Kamptalwijnen hun kristalhelder minerale karakter.
Michael streeft naar complexe wijnen met diepgang en structuur. Wijnen die perfect zijn bij een maaltijd. Hiervoor werkt hij met de zorgvuldig manueel geoogste druiven van de wijngaarden rond Mittelberg en Langenlois. Deze zorgen voor verschillende aroma's en smaken, typisch voor het uniek terroir van het Kamptal.
Wijn is voor mij passie, liefde, hobby en heel veel momenten met vrienden die ik anders zou missen.