Het domein van de broers Stefan en Bernhard ligt in een van de hoogstgelegen gebieden in Oostenrijk vlakbij de Sloveense grens. Het verschil tussen nacht- en dagtemperatuur zorgt voor zeer minerale frisse witte wijnen. Er wordt hier volledig manueel gewerkt met een groot respect voor de natuur.
Stefan is de wijnmaker en werkt vooral in de kelder. Zelf zegt hij dat hij de wijn enkel helpt. Het terroir en de druiven zorgen voor een zeer goede basis. Bernhard is verantwoordelijk voor de verkoop en promotie. Daarnaast werken de broers samen in de wijngaarden. Het domein telt ondertussen 30 ha. De wijnstokken staan temidden van diverse fruitbomen, walnoten en bossen en zijn zo op een natuurlijke manier beschermd tegen vijanden en ziektes. Al het werk gebeurt manueel. Uit overtuiging, maar ook omdat het door de steile hellingen vaak niet anders kan. Er wordt zo ecologisch mogelijk gewerkt. Het domein is officieel bio gecertifieerd. Een tip: je kan op dit domein ook geweldig goed logeren en eten!
Ik heb geleerd dat elk glas wijn een geschenk is van de natuur.
De wijngaarden liggen in het oudste gedeelte van de wijnstreek Südsteiermark in Oostenrijk. Het gaat om enkele van de hoogstgelegen wijngaarden uit Midden-Europa, vlakbij de Sloveense grens. De wijnstokken staan op zeer steile hellingen, de ideale plaats voor een wijnstok. Er zijn wijngaarden met Sauvignon Blanc, Grauburgunder, Chardonnay en Riesling. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en het terroir zorgen voor frisse wijnen met een zeer mineraal karakter.
Op dit domein worden enkel witte wijnen gemaakt. Heerlijk frisse wijnen, mineraal met fijne kruidige aroma's. Het typerende van elke wijngaard en zijn terroir: Kittenberg, Gasriegl, Hochegg en Mellacher, vind je terug in de wijn.